U Marijancima održana je 20. lipnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice općine Marijanci

 

Uz pridržavanja propisanih mjera Stožera civilne zaštite u sprečavanju širenja virusa Covid-19, na sjednici je u nazočnosti članova skupštine i gostiju iz članica DVD-a u sastavu Zajednice prezentirano izvješće o radu u 2019. godini. Kako je istakao zapovjednik Goran Krleža, možemo biti zadovoljni s podrškom koju imamo od strane Općine Marijanci jer se izdvajaju značajna sredstva ne samo za rad Vatrogasne zajednice te sredstva za opremanje i obnovu vatrogasnih objekata. U svom izlaganju zapovjednik istakao je važnost osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca. Naglasio je da je u protekloj godini zabilježen manji broj intervencija nego prethodne 2018. Godine prvenstveno radi preventivnog djelovanja.

 

Skup je pozdravio načelnik općine Marijanci Darko Dorkić koji je istakao važnost dobrovoljnih vatrogasnih društava u protupožarnoj zaštiti te najavio da će se uskoro izvršiti i primopredaja obnovljenog vatrogasnog doma u Marijancima što će uvelike olakšati spremnost središnje vatrogasne postrojbe. U ime Osječko-baranjske županije skup je pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević koji je istaknuo iznimno dobru suradnju Zajednice Marijanci sa županijskom VZ, te iskoristio priliku da čestita VZO Marijanci desetogodišnjicu postojanja i rada koja je kako se nada „prva desetogodišnjica od mnogih“.

 

Skupština je završila sa dodjelom priznanja i odlikovanja pojedincima i članicama za njihov desetogodišnji rad u Zajednici!